Centrale productie van stoom en demiwater water door Induss biedt voor Solutia belangrijke voordelen.

13/09/2011

Antwerpen/Gent, 12 september 2011  -  De bouw van een nieuwe productielijn voor de Gentse vestiging van chemiemultinational Solutia biedt kansen om hun ecologische strategie door te voeren.


Nieuwe investering : ecologisch


Een uitbreiding biedt de opportuniteit om Solutia’s ecologische voetafdruk te herbekijken en zodoende te verminderen. Solutia levert al jaren inspanningen om energie te besparen. Tijdens het productieproces hechten ze veel belang aan het rationeel en ecologisch gebruik van energiebronnen waaronder water en het verminderen van de CO2-uitstoot door het optimaliseren van hun productiemethodes.


Stoom en water mobiel: Induss III


De productie en het gebruik van demiwater en stoom gebeuren best zo efficiënt mogelijk. Daarom werd deze dienst uitbesteed aan Induss, een industrieel waterexpert. Induss bedacht een zeer creatieve oplossing voor Solutia. De bouw van 2 semi-mobiele installaties; één voor stoom en één voor gedemineraliseerd water op een naburige locatie. Induss, eigenaar van deze installaties, neemt ook het technisch onderhoud, de verplichte periodieke controle en de verantwoordelijkheid voor de stoom en demiwater productie volledig op zich.


Belangrijke voordelen


De markt voor industriewater in de Benelux is sterk in beweging. Via clusterprojecten zoals Induss III kopen bedrijven hun proces- en demiwater niet langer zelf, maar kopen deze in via gespecialiseerde leveranciers zoals Induss. Induss staat garant voor een transparante  en flexibele partnership met haar klant.


Solutia heeft controleerbare en gekende kosten voor haar utilities, kan zich toeleggen op hun ‘core business’, en de CO2 uitstoot vermindert. Via Induss III kunnen naburige bedrijven ook water op maat krijgen.


  


Over Induss

Induss werd opgericht in juni 2010 als dochter van water.link. De opdracht van Induss is een gerichte, duurzame en economisch verantwoorde invulling te geven aan de vraagstukken van de industrie m.b.t. de waterbalans (of waterhuishouding). Het slim (her)gebruik van natuurlijke bronnen (met name water) is van essentieel belang voor bedrijven, burgers en de planeet. Induss biedt zijn expertise aan bedrijven die deze economische en ecologische uitdaging (blijven) aangaan.

 

Over Solutia


Solutia Inc., met hoofdzetel in St. Louis (Verenigde Staten), is de wereldmarktleider in de productie en verkoop van onder meer tussenlagen in polyvinylbutyral (PVB). De producten van Solutia vinden voornamelijk een toepassing in automotive, bouw, transport en industriële markten. Solutia heeft wereldwijd meer dan 60 vestigingen, gespreid over 5 continenten, en voorziet werk voor 6000 mensen. Solutia viert tevens dit jaar haar 50-jarig bestaan van de Gentse vestiging. Sinds 1961 heeft het Amerikaanse chemieconcern een productie-unit op de Ottergemsesteenweg, waar momenteel 300 medewerkers actief zijn. De belangrijkste activiteit in Gent is de productie van Saflex®, een hoogwaardige veiligheidsfolie voor glas.

Meer informatie op www.solutia.com.


Journalisten die nog meer informatie wensen of graag een interview willen, kunnen contact opnemen met Ellen Theeuwes, CEO Induss nv, +32 (0)3 609 01 61 of etheeuwes@induss.eu.
The collaboration with Induss enables us to reduce our carbon footprint. Transparency in our partnership is also the key for better cost control of water and steam.
Johan Rousseau
plant manager, Eastmann
We sustainably reduced our demin water cost
Ivago
management
Thanks to Induss’ full examination and mapping of my various water needs, I now receive guaranteed quality and secured delivery of industrial water for my production line and that at a fixed price for a full contract length.
Bart Vervenne
Plant Manager, Alco Bio Fuel